Mijn huis, mijn comfort

Vaillant Academy

Levenslang leren met de opleidingen van Vaillant

  • Ontdek de nieuwste technologieën
  • Flexibel leren wanneer het jou past
  • Alle kennis op één platform
Opleiding

Opleidingsfilosofie

Vaillant draagt professionaliteit en een tiptop service hoog in het vaandel. Om installateurs doorheen hun carrière continu bij te staan, ontwikkelden we de Vaillant Academy: een online platform waar we alle kennis en opleidingen verzamelden.

Daarnaast bieden we fysieke opleidingen aan waar we naast het theoretische aspect ook veel belang hechten aan de praktische kant van opleidingen. In onze speciaal daarvoor ingerichte praktijkruimte staat het volledig productgamma opgesteld en kunnen jullie zelf aan de slag met toestellen.

Soorten opleidingen

Face-to-face opleidingen

Face-to-face opleidingen

Neem deel aan één van de vele praktijkopleidingen in onze trainingscentra en verdiep je kennis in ons productassortiment. Dankzij een evenwichtige verdeling tussen theorie en praktijk leer je nieuwe modellen installeren en herstellen en kom je meer te weten over nieuwe eigenschappen van bestaande toestellen.
Webinars

Webinars

Is het onmogelijk je te verplaatsen maar toch nood aan kennisverwerving over het huidige gamma of hernieuwbare energiesystemen? Volg dan een live webinar of één van de vele opgenomen webinars en mis geen enkele informatie. Vlotte communicatie met de instructeur zorgt voor voldoende tijd om persoonlijke vragen te stellen.
Online opleidingen

Online opleidingen

Aan de hand van specifieke onderwerpen krijg je een goede basis voor de andere type opleidingen. De video's dienen ter ondersteuning van de face-to-face modules en webinars die dieper ingaan op bepaalde subonderwerpen. Van thuis uit, op kantoor of onderweg; waar je maar wil leer je op eigen tempo hoe de Vaillant-technologie werkt.

Opleidingscentra

Verspreid over Vlaanderen kan je tijdens opleidingen terecht in één van onze compleet uitgeruste en moderne trainingscentra. Om de vergaring van kennis zo optimaal mogelijk te laten gebeuren, worden theorielessen ondersteund door handboeken en aangevuld met praktijklessen in onze praktijkruimtes. In de grote praktijkruimtes staan toestellen geïnstalleerd en gekoppeld aan talrijke accessoires om verschillende levensechte situaties na te bootsen. Via kleine groepen ga je aan de slag met anderen om de nodige kennis en inzichten te verwerven die je op het werkveld tijd en moeite gaan besparen.

Onze locaties:

DrogenbosDestelbergenTurnhout
Golden Hopestraat 15
1620 Drogenbos
Schaessestraat 13/001
9070 Destelbergen (Gent)
Everdongenlaan 9 bus 1
2300 Turnhout

Over Vaillant Academy

Met de Vaillant Academy willen we je zo veel mogelijk ondersteunen. Daarom geniet je het hele jaar door van gratis opleidingen over diverse productgroepen die bijdragen aan een gegronde kennis van onze producten. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een betere service voor de eindklant en tevreden partners doorheen het hele proces.

Voordelen Vaillant Academy

  • 24/7 toegang tot het opleidingsaanbod en gemakkelijk de juiste inhoud vinden.
  • Probleemloos trainingen integreren in je werkdag dankzij online opleidingen
  • Opleidingsaanbod op maat van jouw vaardigheden en individueel opleidingsadvies
  • Op basis van je interesses stellen we aangepaste opleidingen voor.

Veelgestelde vragen

Erkend opleider voor FVB Constructiv

Bedrijven waarvan de arbeiders onder Paritair Comité 124 vallen, kunnen beroep doen op een bijkomende financiële tussenkomt, bovenop de KMO-portefeuille. FVB Constructiv komt tegemoet in de opleidingskosten en motiveert zo het volgen van opleidingen om techniekers te ondersteunen bij technische en organisatorische evoluties in de branche. Hieronder kan je het aanvraagformulier downloaden. Deze dient minstens 14 dagen voor de start van de opleiding ingestuurd te worden. Voor meer informatie kan je steeds terecht op de website van FVB.

Download hier het aanvraagformulier

Erkend opleider voor FVB Constructiv

Ook zin gekregen om bij te leren?

Wil je graag meteen aan de slag? Ga dan meteen naar de Vaillant Academy en volg een online opleiding of schrijf je in voor een fysieke training!

Heb je nog vragen? Dan kan je altijd mailen naar vaillant-academy@vaillant.be